IMG_20201212_085921.jpg

ČIŠČENJE NOTRANJOSTI INŠTALACIJ

ČIŠČENJE TALNEGA SISTEMA OGREVANJA

V talno gretje ne sodi vodovodna voda. V nizkoenergijskih sistemih lahko pride do razvoja mikroorganizmov. Težave z vodo najpogosteje odkrijemo na kontrolnih ventilih. Voda je rjava, v njej je gosta sluz. V skrajnem primeru lahko ta popolnoma zamaši celotno vejo talnega ogrevanja.

Razlog za razvoj mikroorganizmov je običajno uporaba vode iz lastnega zajetja ali vodovoda, ki v kombinaciji z zmernimi temperaturami predstavlja idealno okolje za razvoj alg in bakterij. Visoke temperature vode v klasičnem radiatorskem sistemu (nad 60°C) to preprečijo, pri talnem gretju pa se nezaželen pojav prepreči. Po očiščenem postopku se voda s posebnim strojem nevtralizira in sistem optimalno deluje med 8 do 10 let.

ČIŠČENJE RADIATORSKEGA SISTEMA OGREVANJA

Zaradi notranjih oblog, ki se naberejo v inštalaciji, se zmanjša pretok vode, da dosežemo željeno temperaturo v stanovanju, porabimo posledično več energije.

Potrebno je vedeti, da ne gre za umazano vodo v ogrevalnem sistemu, ampak za obloge, ki zadržujejo pretoke vode v radiatorskem, oziroma v talnem sistemu. Tovrstno čiščenje se priporoča na približno vsakih deset let. Pri čiščenju uporabljamo posebna čistilna sredstva, ki razkrajajo obloge v sistemu.

VODOVODNA INŠTALACIJA - ČIŠČENJE 

Postopek je podoben, kot pri čiščenju sistema centralnega in talnega ogrevanja, samo da se namesto čistil uporabi čistilo za dizenfekcijo.

ČIŠČENJE VODOVODNE NAPELJAVE V AVTODOMIH

Postopek notranjega čiščenja vodovodne napeljave je podoben kot pri ostalih čiščenjih, le da je čistilo dizenfekcijsko ter stroj deluje s pritiskom 0,5 bara.

ČIŠČENJE TOPLOTNIH IZMENJEVALCEV

Čistimo tudi izmenjevalce z posebno raztopino (ni kislina) ki je namenjena samo za izmenjevalce...Po dogovoru jih sprejemamo tudi po pošti. Za večje izmenjevalce, pa očistimo na samem mestu... 

 ČIŠČENJE HIŠNIH ODTOKOV - KANALIZACIJA

S posebnim strojem za čiščenje odtokov in z visokim pritiskom strojno očistimo odtoke od 50mm do 150mm premera in dolžine do 15 metrov. Po končanem čiščenju se odtočne cevi pregleda s kamero in potrdi, da v notranjosti cevi ni morebitnih napak.

RAZLIČNI GRELNIKI VODE - ČIŠČENJE

Čiščenje grelnika vode se priporoča na vsaka tri leta. Zamenja se tesnilo grelca ter se v celoti odstrani vodni kamen, ki se nabere na grelcu. V novejših grelcih se zamenja tudi magnezijeva sonda, ki ščiti emajl v grelcu. Prihranki energije so lahko ogromni!

ZATESNITEV RAZLIČNIH HIŠNIH INŠTALACIJ

Vam v zidu ali v tlaku pušča vodovodna inštalacija ali inštalacija ogrevanja? V izogib velikemu posegu jo zatesnimo s posebnim postopkom, in sicer brez prahu ter visokih stroškov.