top of page

Čiščenje notranjosti inštalacij

TALNEGA SISTEMA OGREVANJA

V talno gretje ne sodi vodovodna voda. V nizkoenergijskih sistemih lahko pride do razvoja mikroorganizmov. Težave z vodo najpogosteje odkrijemo na kontrolnih ventilih. Voda je rjava, v njej je gosta sluz. V skrajnem primeru lahko ta popolnoma zamaši celotno vejo talnega ogrevanja.

Razlog za razvoj mikroorganizmov je običajno uporaba vode iz lastnega zajetja ali vodovoda, ki v kombinaciji z zmernimi temperaturami predstavlja idealno okolje za razvoj alg in bakterij. Visoke temperature vode v klasičnem radiatorskem sistemu (nad 60°C) to preprečijo, pri talnem gretju pa se nezaželen pojav prepreči. Po očiščenem postopku se voda s posebnim strojem nevtralizira in sistem optimalno deluje med 8 do 10 let.

Posebno bodite pozorni , na sisteme stare 30-40 let ,kjer so vgrajene totra cevi. Prav ta vrsta talnih cevi , je tudi najbolj problematična. Zato odprite eno vejo v sistemu in se prepričajte o totalni zamašitvi.

RADIATORSKEGA SISTEMA OGREVANJA

Zaradi notranjih oblog, ki se naberejo v inštalaciji, se zmanjša pretok vode, da dosežemo željeno temperaturo v stanovanju, porabimo posledično več energije.

Potrebno je vedeti, da ne gre za umazano vodo v ogrevalnem sistemu, ampak za obloge, ki zadržujejo pretoke vode v radiatorskem, oziroma v talnem sistemu. Tovrstno čiščenje se priporoča na približno vsakih deset let. Pri čiščenju uporabljamo posebna čistilna sredstva, ki razkrajajo obloge v sistemu.

VODOVODNE INŠTALACIJE

Postopek je podoben, kot pri čiščenju sistema centralnega in talnega ogrevanja, samo da se namesto čistil uporabi čistilo za dizenfekcijo.

VODOVODNE NAPELJAVE V AVTODOMIH

Postopek notranjega čiščenja vodovodne napeljave je podoben kot pri ostalih čiščenjih, le da je čistilo dizenfekcijsko ter stroj deluje s pritiskom 0,5 bara.

TOPLOTNIH IZMENJEVALCEV

Čistimo tudi izmenjevalce z posebno raztopino (ni kislina) ki je namenjena samo za izmenjevalce...Po dogovoru jih sprejemamo tudi po pošti. Za večje izmenjevalce, pa očistimo na samem mestu... 

HIŠNIH ODTOKOV 

S posebnim strojem za čiščenje odtokov in z visokim pritiskom strojno očistimo odtoke od 50mm do 150mm premera in dolžine do 15 metrov. Po končanem čiščenju se odtočne cevi pregleda s kamero in potrdi, da v notranjosti cevi ni morebitnih napak.

RAZLIČNIH GRELNIKOV VODE

Čiščenje grelnika vode se priporoča na vsaka tri leta. Zamenja se tesnilo grelca ter se v celoti odstrani vodni kamen, ki se nabere na grelcu. V novejših grelcih se zamenja tudi magnezijeva sonda, ki ščiti emajl v grelcu. Prihranki energije so lahko ogromni!

ZATESNITEV HIŠNIH INŠTALACIJ

Vam v zidu ali v tlaku pušča vodovodna inštalacija ali inštalacija ogrevanja? V izogib velikemu posegu jo zatesnimo s posebnim postopkom, in sicer brez prahu ter visokih stroškov.

bottom of page